Aktivirao se vulkan u Japanu, četiri grada pod pepelom

SvetSvet Pocetna 12. 10. 2017. 09:54:03

Japanska televizija Ti-Bi-Es prikazala je snimke osnovaca kako, sa šlemovima na glavama i maskama na licu, idu u školu u podnožju vulkana, prenosi AP. Stanovnici opisuju kako su čuli tutnjavu iz vulkana, nakon čega je pepeo pao na najmanje četiri grada u prefekturi Mijazaki. Erupcija vulkana, koji se nalazi na granici prefektura Kagošima i Mijazaki, […]

vulkan-japan-pepeo

Japanska televizija Ti-Bi-Es prikazala je snimke osnovaca kako, sa šlemovima na glavama i maskama na licu, idu u školu u podnožju vulkana, prenosi AP.

Stanovnici opisuju kako su čuli tutnjavu iz vulkana, nakon čega je pepeo pao na najmanje četiri grada u prefekturi Mijazaki.

Erupcija vulkana, koji se nalazi na granici prefektura Kagošima i Mijazaki, počela je juče, prvi put posle šest godina, a danas je vulkan izbacio pepeo u visini od 1.700 metara od kratera, saopštila je Japanska meteorološka služba.

Ta agencija je nivo vulkanskog upozorenja podigla sa dva na tri, na skali od ukupno pet nivoa, pri čemu nivo tri upozorava ljude da se ne približavaju vulkanu.

Ista služba predviđa da će vulkan do sutra nastaviti da izbacuje pepeo, a možda i vulkansko kamenje, a da će situacija na lokacijama koje su u opasnosti zavisiti od uslova vetra i visine na kojoj se nalaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 17°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana