Akcija besplatnih preventivnih pregleda na Savskom vencu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 09. 03. 2019. 16:52:24

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika železnice Srbije u saradnji sa opštinom Savski venac organizovao je još jednu akciju besplatnih preventivnih pregleda. Lekari i medicinske sestre pregledali su preko 150 pacijenata iz svih opština koji su iskoristili pogodnost da bez čekanja obave ultrazvučne i pulmološke preglede.

kcs-preventivni-pregledi-tanjug

U toj zdravstvenoj ustanovi poručuju da će nastaviti da budu u službi gradjana i dodaju da se nadaju podjednako velikom odzivu u narednim akcijama.

Pregledi koji su počeli pre 7 časova privukli su veliki broj Beograđana i još jednom pokazali da je akcija besplatnih preventivnih pregleda pravi potez. Mogućnost da bez čekanja, zdravstvene knjižice i uputa obavite neophodne preglede neprocenjiva je. Stariji sugrađani su, kao po pravilu, bili prvi u prostorijama Zavoda u Savskoj ulici.

Velika stvar, i prošle i pretprošle godine sam dolazila kada je Opština isto organizovala. Posle toliko godina odlazaka kod lekara su mi upravo ovde otkrili da mi štitna žlezda nije u redu.  Vrlo efikasno rade, brzo, tako da su i pacijenti zadovoljni, evo jutros sam došla i za 15 minuta sam praktično sve zavrsila. Prezadovoljna sam i smatram da Opština zajedno sa Zavodom odlično ovo organizuje, kaže zadovoljna pacijentkinja sa Savskog venca.

Opština Savski venac u saradnji sa Zavodom već treću godinu za redom organizuje akciju besplatnih pregleda za naše sugradjane… samo sa ličnom kartom mogu da dodju i da se besplatno pregledaju, ovog puta to su pulmoloski pregledi i ultrazvuk abdomena, rekao je Strahinja Kokić, član veća opštine Savski venac

Broj od deset hiljada novih pacijenata od prošle godine koji su odlučili da se leče upravo u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika železnice Srbije pokazuje da su im sugrađani ukazali poverenje i prepoznali dugu tradiciju te zdravstvene ustanove.

Naša kuća je upravo kuća prevencije, danas smo organizovali dve vrste pregleda. Ultrazvuk abdomena, jetra, slezina, bubrezi, pankreas… To su ozbiljni zdravstveni pregledi, kao što vidite ogromno je interesovanje, počeli smo da radimo pre 7. Oko 150 pacijenata bude pregledano tokom ovih akcija. Ozbiljna jedna cifra, rekao je Vlado Batnožić, direktor Zavoda.

Oko dvadeset odsto pacijenata koji su došli na besplatne preventivne preglede poslato je na dalju dijagnostiku, što dovoljno govori o značaju prevencije kao pravom putu ka zdravom načinu života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno oblačno

Subota
Pljusak

Max: 20°C
Min: 16°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana