Akcija Instituta za transfuziju krvi Studio B

BeogradBeograd Pocetna 08. 03. 2018. 11:01:19

Povodom osmog marta Institut za transfuziju organizovao je još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Sugrađani će do 19 časova moći da dođu u Institut i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

krv14052015

Trenutne rezerve krvi su na trodnevnom nivou, kaže Gordana Antuljeskov iz tog instituta i poziva sugrađane koji imaju pre svega negativnu krvnu grupu, koja je u deficitu, da se odazovu akciji.

Zaposleni na Institutu za transfuziju, ali i brojni sugrađani, iskoristili su još jednu priliku da budu humani i dobrovoljno daju krv. Kako kažu, redovno se odazivaju ovakvim akcijama i poručuju da je potrebno podići svest ljudi da u našoj zemlji postoje mnogi kojima je pomoć preko potrebna.

Antuljeskov navodi da su zaposleni u toj ustanovi među prvima dali krv i na taj način pokazali da nisu samo tu da organizuju akcije, već i da pomognu da se održe stabilne rezerve.

Osim na Institutu za transfuziju, sugrađani koji žele dobrovoljno da daju krv mogu to da urade u prostorijama Crvenog krsta u Boljevcu i na Fizičkog i Filozofskom fakultetu. Akcije koje organizuje Institut raspoređene su u različitim delovima grada, što će doprineti da se što veći broj sugrađana odazove i na taj način pomogne da rezerve krvi budu na zadovoljavajućem nivou i da se potrebne intervencije obavljaju na vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slab sneg

Trenutna temperatura -1°C

Slab sneg

Petak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana