Agencija:Uzdržati se od podataka o zdravstvenom stanju S.S Tanjug

RegionRegion Pocetna 19. 04. 2017. 18:30:38

Savet Agencije za zaštitu ličnih podataka pozvao je stranke i medije da se uzdrže od objavljivanja podataka o zdravstvenom stanju svedoka saradnika u slučaju pokušaja terorističkog napada, Saše Sinđelića.

podgorica30092014.jpg

„Savet Agencije apeluje na Demokratski front i sve političke subjekte u Crnoj Gori da se u ovom i sličnim predmetima uzdrže od objavljivanja ličnih podataka iz medicinske dokumentacije u većem obimu nego što je potrebno da bi se ostvarila svrha, odnosno cilj koji se želi postići“, navodi se u zaključku.

Kako prenosi Radio Anetena M, Savet je apelovao i na medije da vode računa o obimu ličnih podataka iz medicinske dokumentacije koje obrađuju putem objavljivanja i da nađu načina da zadovolje pravo javnosti da zna a da se ne prekorači mera kojom bi se narušilo pravo na privatnost lica koja predmet interesovanja različitih subjekata na konferencijama za novinare.

Savet je najavio i da će utvrditi u kom sudu se nalazi dokumentacija koju je dostavio DF o zdravstvenom stanju Sinđelića, kako se čuva i ko ima pristup.

Lideri opozicionog Demokratskog fronta obelodanili su danas nova dokumenta za koja tvrde da u potpunosti objašnjavaju vezu između glavnih aktera pokušaja državnog udara u Crnoj Gori na izborni dan, 16. oktobra prošle godine.

Prema jednom od tih dokumenta, čije faksimile objavljuju podgorički mediji, aktuelni državni tužilac Milivoje Katnić je bio predsednik Veća sudija u Vojnom sudu u Podgorici 2003, koji se oglasio „nenadležnim“ u postupku protiv Saše Sinđelića zbog više teških krivičnih dela.

Saša Sinđelić je, inače, svedok saradnik u postupku optuženih za terorizam među kojima su i lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević.

Iako je Sinđelić izvršio većinu dela kao vojni obveznik, Katnić se, kako je navedeno, oglašava nenadležnim zbog toga što je optuženik „nesposoban za vojnu službu“, jer boluje od teškog psihičkog oboljenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana