Aerodrom Nikola Tesla povećao neto dobit za 33 odsto Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 13. 11. 2017. 10:52:23

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je u trećem kvartalu povećao neto dobit za 33 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period i prema svim parametrima očekuje rekordnu poslovnu godinu, objavio je danas aerodrom.

aerodrom-putnici-beograd-avion-stb

Takođe, bruto dobit je 30 odsto veća nego u trećem kvartalu 2016. U istom periodu, poslovna dobit veća je 16 odsto, dok su ukupni i poslovni prihodi veći 11 odsto. Neto dobit u prva tri kvartala iznosi 2,7 milijarde dinara i veća je 14 odsto, a bruto dobit je 13 odsto veća nego u istom periodu prošle godine. Poslovna dobit nakon tri kvartala je veća 15 odsto, ukupni prihodi su veći devet odsto, a poslovni prihodi 11 odsto u odnosu na isti period 2016. godine.

U prva tri kvartala 2017. godine, ukupna ulaganja u opremu i investicije u cilju poboljšanja komfora i kvaliteta usluge iznose oko dve milijarde dinara. Među najvažnijim investicijama koje su realizovane u prva tri kvartala su: uređenje centralnog hola i adaptacija prostora za registraciju putnika Terminala 1, nabavka sistema za automatsko navođenje vazduhoplova, poslovno-informacionog sistema i opreme za samostalnu prijavu putnika i prtljaga Takođe, nabavka dva trakasta transportera – elevatora, zatim nabavka elektro traktora, kargo utovarivača nosivosti 20t i kargo utovarivača nosivosti 7t, putničkih kombi vozila, teretnih dostavnih vozila, putničkih vozila, traktora za guranje i vuču širokotrupnih vazduhoplova, samohodnog vozila robota za eksplozivne naprave, nabavka i instalacija transportnog sistema prtljaga, sistema za upravljanje pametnom zgradom, kao i sistema za otkrivanje i ometanje dronova i mnoge druge opreme. „Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika u tri kvartala od devet odsto, povećanju prometa robe i pošte od 38 odsto, ali i racionalizaciji poslovanja, uz realna očekivanja da ćemo do kraja godine ugostiti rekordnih više od 5,3 miliona putnika“, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana