Aerodrom Nikola Tesla Beograd promenio logotip ali ne i ime Beta

EkonomijaEkonomija Pocetna 03. 01. 2019. 20:02:34

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ nije promenio ime nakon što ga je francuska kompanija Vansi erports (Vinci Airports) preuzela u koncesiju, već je izmenio dizajn logotipa, rečeno je danas agenciji Beta u toj kompaniji.

foto Beta

Na pitanje zašto u logotipu aerodroma nema imena slavnog naučnika Nikole Tesle, rekli su da je dizajn novog logotipa prilagodjen medjunarodnim standardima kompanije Vansi.

Na novom logotipu piše „Belgrade Airport“ i da tim aerodrom upravlja „Vinci Airports“.

„Ime Nikole Tesle i dalje je prisutno u nazivu aerodroma, a novi dizajn logotipa odgovara jedinstvenom brendingu kompanije Vinci Airports“, navela je kompanija Aerodrom „Nikola Tesla“.

Medjunarodni standardi Vansija predvidjaju da aerodromi koji pored imena grada sadrže i ime zaslužnog gradjanina u logotipu nose samo ime grada u kome je aerodrom.

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ na 25 godina potpisan je u martu ove godine, a ukupna nominalna vrednost te transakcije je oko 1,46 milijardi evra (1.461.508.000 evra) i obuhvata jednokratnu naknadu, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

 

Beogradska berza dan zavšila u crvenom

Indeksi Beogradske berze BELEX15 i BELEXlajn izgubili su danas oko 3,9 odsto, odnosno 1,9 odsto, za šta je najviše odgovoran pad vrednosti akcija Aerodroma „Nikola Tesla“ od oko 20 odsto.

Vrednost akcija Aerodroma „Nikola Tesla“ sa svog istorijskog maksimuma od 1.936 dinara, zabeleženog 25. decembra prethodne godine, pala je na 1.449 dinara po akciji, a trgovina te hartije od vrednosti predstavljala je skoro 20 odsto ukupnog prometa na berzi.

Ukupan promet prvog trgovačkog dana u 2019. godini na Beogradskoj berzi bio je nešto više od 8,1 miliona dinara, odnosno oko 68.500 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana