Advokatske komore: Identifikovati napadače na advokata;Beležnik tvrdi suprotno od advokata Tanjug

HronikaHronika Pocetna 11. 07. 2018. 00:30:27

AKS i AKB pozvale su organe gonjenja da hitno preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti i utvrde koja su lica fizički napala advokata Dragoslava Ljubicanovića u javnobeležničkoj kancelariji dok je svojim klijentima pružao pravnu pomoć.Beležnik tvrdi suprotno od advokata, ko je koga napao?

advokatska-komora

 

U zajedničkom saopštenju AKS i AKB su istakle da posebno zabrinjava nestručno postupanje javnog beležnika Zorana Rafailovića, koji je u ostavinskom postupku ne samo propustio da konstatuje identitet prisutnih lica i odbio da unese u zapisnik da postoji vanknjižna imovina ostavioca, već je na insisitiranje advokata da mora da postupa u skladu sa zakonom i u zapisniku konstatuje i tu imovinu, bahato odbio da to učini i naložio svojim zaposlenima da advokata izbace iz kancelarije.

Osoblje u kancelariji javnog beležnika napalo advokata

U kancelariji javnog beležnika Zorana Rafailovića na Zvezdari, danas je fizički napadnut advokat Dragoslav Ljubičanović dok je obavljao dužnost zastupanja naslednika u ostavinskom postupku.

Tom prilikom Ljubičanoviću su nanete povrede oka, ruke i noge, a nakon pregleda na Urgentnom centru utvrđeno je da su u pitanju lake telesne povrede.

Beležnik tvrdi suprotno od advokata, ko je koga napao?

Javni beležnik Zoran Rafailović podneo je danas prijavu Advokatskoj komori Beograd protiv advokata Dragoslava Ljubičanovića, tvrdeći da je advokat napao njegove zaposlene, a ne oni njega.

Rafailović u svojoj prijavi Advokatskoj komori Beograd, koju je dostavio medijima, tvrdi da mu je advokat tokom rasprave u ostavinskom postupku uputio pretnje, a nakon što je ročište prekinuto, odbio i da napusti kancelariju i fizički napao zaposlene Srđana Mitrovića i Mladena Kaljevića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana