Abdildajev: Podrška Srbiji u odbrani međunarodnog prava Tanjug, foto Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 05. 12. 2017. 17:57:50

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Kirgiske Republike Erlana Abdildajeva, koji je rekao da dve zemlje vezuje duh nezavisnosti i suverenosti i da Kirgizija ne odustaje od čvrste i dosledne podrške Srbiji u vođenju dostojanstvene politike u odbrani principa međunarodnog prava.

vucic-tanj

Vučić, koji je ministru uručio pismo za predsednika Soronbaja Žanbekova sa čestitkama za izbor na tu dužnost i pozivom da poseti našu zemlju, izrazio je veliku zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Kirgizije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i razumevanju za nezavisnu politiku koju vodimo u cilju očuvanja državnih interesa.

Dvojica sagovornika su se saglasili da, uprkos velikoj udaljenosti, postoji zajednička želja da razvijamo odnose i da nema nijednog otvorenog političkog pitanja koje bi to ometalo, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Srpski predsednik i šef kirgiske diplomatije su konstatovali da dve zemlje treba da se usredsrede na razvoj ekonomskih odnosa i utvrdili oblasti sa najvećim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede, prehrambene industrije, kao i energetike.

Izražena je želja za saradnjom u oblasti kulture i sporta, sa idejom da se srpski treneri angažuju u Kirgiskoj Republici, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana