Gradski Servis 07. 12. 2017. 14:18:48

Gledateljku interesuje da li njena sestra, koja je inače 100 posto invalid (šifra f 71) može da dobije besplatne proteze za zube.   Iz RFZO odgovoreno nam je da je pravo osiguranih lica RFZO na pomagala propisano Zakonom o zdravstvenom osiguranju i Pravilnikom o medicinsko -tehničkim pomagalima koja se obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja. […]

Gledateljku interesuje da li njena sestra, koja je inače 100 posto invalid (šifra f 71) može da dobije besplatne proteze za zube.

 

Iz RFZO odgovoreno nam je da je pravo osiguranih lica RFZO na pomagala propisano Zakonom o zdravstvenom osiguranju i Pravilnikom o medicinsko -tehničkim pomagalima koja se obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Ovaj Pravilnik propisuje proteze za donje i gornje ekstremitete, protezu za dojku i stomatološke nadoknade – zubne proteze.

Proteze za donje i gornje ekstremitete i proteza za dojku obezbeđuju se za indikacije propisane u Listi pomagala, bez obzira na godine života osiguranog lica.

Pravo na zubnu protezu (parcijalnu ili totalnu) obezbeđuje se osiguranom licu starijem od 65 godina života kod koga postoji potpuni ili delimični nedostatak zuba u gornjoj i/ili donjoj vilici.

Radi dobijanja preciznog odgovora o ostvarivanju prava na protezu savetujemo da se gledateljka Divna obrati Odeljenju za zdravstveno osiguranje u matičnoj filijali RFZO, gde može dobiti preciznu informaciju o mogućnosti i načinu i postupku ostvarivanja prava na konkretno pomagalo – proteze za zube.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Umerena kiša

Trenutna temperatura 13°C

Umerena kiša

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana