Beograd potpuno spreman za sneg studio B,Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 02. 12. 2017. 11:04:26

Beograd je potpuno spreman za sneg, istakao je gradski menadžer Goran Vesić. On je radnicima „Beograd-puta”, na njihovu jučerašnju molbu, tokom dana podelio jakne kao lični poklon. Ovim gestom, dodao je Vesić, želeo je da pokaže koliko je gradu važna zimska služba „Beograd-puta”. Meteorolozi prognoziraju da je moguće formiranje snežnog pokrivača od 5 cm u nižim, a oko 10 cm u višim delovima grada.

vesic jakne vozaci

foto Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesićj rekao je  da je Beograd proglasio treći stepen pripravnosti zbog padavina u glavnom gradu.

– Na ulicama grada je 61 kamion, 22 multikar vozila, tri specijalna „vili” vozila, tri putarska vozila, 15 utovarnih mašina i ukupno 147 ljudi, dok su „Putevi Srbije” angažovali 48 radnika jer je republika proglasila drugi stepen pripravnosti. „Beograd-put” održava 2.482 kilometara ulica i puteva na teritoriji Beograda, od čega je 1.114 ulica prvog prioriteta, što mora da se očisti u roku od četiri sata od prestanka padavina, a 1.600 ulica je drugog prioriteta i one moraju da budu očišćene 48 sati od prestanka padavina. Beograd je potpuno spreman za prvi sneg, koji se očekuje tokom dana – rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da „Beograd-put” ima šesnaest baza i spremnih 19 hiljada tona soli, dve hiljade tona kamenog agregata i 80 hiljada litara kalcijum-hlorida. On je naveo i da je juče počela podela soli opštinama i mesnim zajednicama, tako da skupštine stanara mogu da počnu preuzimanje pakovanja.

– Beograd ima mnogo iskustva u održavanju ulica i puteva u zimskim uslovima i uspevamo da obezbedimo da grad normalno funkcioniše uprkos padavinama – ocenio je Vesić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 3°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana