Na Batrovcima zadržan tovar od 16,5 tona karamel bombona Tanjug

HronikaHronika Pocetna 01. 12. 2017. 16:55:46

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci danas otkrili tovar sa više od 16,5 tona pakistanskih karamel bombona, za koji se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

carinagranicaSTB

Slučaj je otkriven oko podneva, kada je na prelaz pristigao kamion hrvatskih registarskih oznaka koji je iz Rijeke prevozio tovar pakistanskih karamel bombona za uvoznika iz Srbije, saopštila je Uprava carine.

Kamion je izdvojen za detaljan pregled na osnovu analize rizika, a kako se u njemu nalazio tovar sa više od 1.200 koleta robe, dopraćen je do magacina u Šidu radi detaljnog pregleda.

Tokom kontrole utvrđeno je da se radi o tovaru u kome su se nalazile isključivo karamel bombone raznih ukusa (jabuke, borovnice, jagode, lubenice, kole i limunade), a da se na njima nalazila oznaka ““Zombie C hews““.

Iako nisu uočena neslaganja u vezi sa prijavljenom količinom ili vrstom robe, za celokupan teret izražena je sumnja u pogledu originalnosti proizvoda.

Poznato je da krivotvorene proizvode ne prati nikakva dokumentacija koja bi svedočila o njihovoj zdravstvenoj ispravnosti, zbog čega oni nisu bezbedni za upotrebu i potencijalno mogu ugroziti zdravlje potrošača, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Oblačno

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 4°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana