Gradski Servis 20. 10. 2017. 10:07:33

Rakovica, Oplenačka ulica – gledateljka iz Mrakovičke ulice broj 48 požalila se na stazu u Oplenačkoj ulici broj 51. Kaže da je staza ruinirana i da tu nema rasvete. Gledateljaka je na tom mestu pala i povredila se. Pita ko je nadležan da joj nadoknadi štetu s obzirom da je pala na stazi koja se […]

Rakovica, Oplenačka ulica – gledateljka iz Mrakovičke ulice broj 48 požalila se na stazu u Oplenačkoj ulici broj 51. Kaže da je staza ruinirana i da tu nema rasvete. Gledateljaka je na tom mestu pala i povredila se. Pita ko je nadležan da joj nadoknadi štetu s obzirom da je pala na stazi koja se nalazi na javnoj površini. (Srbislava)

 

Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove odgovoreno nam je da su pitanje gledateljke Srbislave prosledili JKP „Zelenilo Beograd“ kako bi utvrdili da li se radi o pešačkoj stazi koja se nalazi u Pregledu površina ovog preduzeća.

Uvidom u GIS (geoinformacioni sistem zelenih površina JKP „Zelenilo Beograd“), kao i na osnovu odgovora nadležnih iz ovog preuzeća, utvrđeno je da se predmetna staza ne nalazi u Programu redovnog održavanja JKP „Zelenilo Beograd“.

S tim u vezi potrebno je da se gledateljka obrati Republičkom geodetskom zavodu, Službi za katastar nepokretnosti na telefon 2652 175  ili da pošalje mejl na  kn@rgz.gov.rs  , kako bi se utvrdilo ko ima pravo korišćenja ove javne površine i ujedno obavezu njenog održavanja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 13°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana