Jovanov: Ne može da shvati onaj ko je učestvovao u „šibicarskoj politici“ domaći mediji

PolitikaPolitika Pocetna 11. 08. 2017. 18:15:11

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da ne može onaj ko je učestvovao u „šibicarskoj“ spoljnoj politici da shvati kako predsednik Aleksandar Vučić istu politiku vodi u Moskvi, Briselu, Vašingtonu i Beogradu.

jovanov-telop

Reagujući na izjavu predsednika DS Dragana Šutanovca koji je rekao da je Vučić pokrenuo dijalog o Kosovu po povratku iz SAD Jovanov je rekao da Vučić nikada nije dnevni red za sednicu vlade slao na odobrenje stranim ambasadama za razliku od Šutanovca.

„Umesto da shvati da je to vreme prošlo njegovim odlaskom sa vlasti, Šutanovac se bavi projekcijom i polazi od sebe, pa misli da Vučić radi ono što su radili on i njemu slični“, rekao je on u izjavi dostavljenoj medijima. Kako je rekao, ne može onaj ko je uvek više vodio računa o tome šta kažu stranci da shvati da Vučić odgovara isključivo narodu u Srbiji i nikome drugom.

„Ne može onaj ko se nudio da postane NATO dobrovoljac da shvati da je Vučićeva obaveza da vodi politiku vojne neutralnosti i čuva današnju poziciju Srbije, kao slobodne i suverene države, jer je za takvu politiku dobio podršku ogromnog broja građana Srbije“, naveo je on.

Jovanov je pozvao Šutanovca da objasni odakle mu satovi u vrednosti više desetina hiljada evra, a o čemu su javnost upoznali upravo članovi njegove stranke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Utorak
Malo i umereno oblačno

Max: 23°C
Min: 12°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana