Gradski Servis 09. 01. 2019. 12:19:32

Bežanijsko groblje – Parcela 95a – gledateljka kaže da parcela strašno izgleda, da su grobovi potonuli, ne nasipaju zemlju na grobna mesta. Kaže da je sama platila da joj naspu grobno mesto.(Paula)   Iz JKP Pogrebne usluge dobili smo sledeći odgovor:   Kod grobnih mesta sa humkom se često, nakon snega događa situacija koju je […]

Bežanijsko groblje – Parcela 95a – gledateljka kaže da parcela strašno izgleda, da su grobovi potonuli, ne nasipaju zemlju na grobna mesta. Kaže da je sama platila da joj naspu grobno mesto.(Paula)

 

Iz JKP Pogrebne usluge dobili smo sledeći odgovor:

 

Kod grobnih mesta sa humkom se često, nakon snega događa situacija koju je opisala naša sugrađanka. JKP “Pogrebne usluge” ima obavezu da vrši nasipanje zemlje do četrdeset dana nakon sahrane,  a nakon tog perioda ovo postaje  obaveza korisnika.  Odlukom o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju („Službeni list grada Beograda“, br. 27/02, 30/03, 11/05, 18/11, 17/12,44/14, 11/15, 61/15 i 19/17) je propisano da se o održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na njima staraju se isključivo njihovi korisnici, porodica i srodnici, koji mogu uređivanje i održavanje grobnih mesta poveriti preduzeću, odnosno preduzetniku U tom smislu, nosioci prava korišćenja grobnih mesta su dužni da grobna mesta uredno održavaju, odnosno trebalo bi da  konataktiraju upravu groblja Nova Bežanija i ugovore uslugu uređenja grobnog mesta (nasipanja zemljom). U svakom slučaju, preneli smo primedbu naše sugrađanke upravi groblja Nova Bežanija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 21°C
Min: 7°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana