Merkelova tražila sastanak sa Vučićem Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 07. 11. 2018. 18:14:12

Predsednik Srbije izjavio u Helsinkiju da je dobio iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel zahtev za bilateralni sastanak u nedelju u Parizu.

merkel-vucic-berlin-tanjugvideo

foto printskrin Tanjug/arhivski snimak

„Dobii smo iz Kanceleramta da kancelarka Merkel želi bilateralni sastanak sa mnom u nedelju ujutro. To govori o značaju i mestu Srbije. Treba ljudi da budu ponosni i zadovoljni“, poručio je Aleksandar Vučić u izjavi novinarima.

 

Đilas i Šolak žele da unište Telekom

Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je danas da Telekom nije javno preduzeće i da mora da se ponaša odgovorno na tržištu, a da Dragan Đilas i Dragan Šolak žele da ga unište, kako bi imali potpuni monopol u Srbiji.

„Oni bi želeli da unište Telekom kao akcionarsko društvo u kojem i država ima određeni udeo, za račun interesa jedne kompanije i dvoje, troje lica koji bi želeli da imaju potpuni monopol u Srbiji“, rekao je Vučić novinarima u Helsinkiju, upitan da prokomentariše kritike povodom akvizicije kablovskog operatera Kopernikus od strane Telekoma.

 

Neće na lokalne izbore jer tamo ni članove nemaju

 

Predsednik Srbije i SNS Aleksanadar Vučić oceniom je da je opoziocija rešila da ne izađe na lokalne izbore jer u Doljevcu, Kuli i Kladovu nema uopšte svoje članove.

„Bojkotovaće svuda gde nemaju nijednog člana“ rekao je Vucić odgovarajući na pitanja u vezi s najavljenim bojkotom Saveza za Srbiju.

Hoćete predsednika koji bi ratovao zbog jedne zastave

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će ići Pariz na svečanosti povodom stote godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu uprkos „pridikama i soljenju pameti“ zbog kosovske zastave, je tvrdi da je njegov posao da realno sagleda stvari, a realnost je da naša zemlja mora da radi sa Francuskom i Nemačkom, koje su priznale Kosovo pre 10 godina.

Vučić je po dolasku u Helsinki, gde će učestvovati na samitu EPP, u izjavi novinarima rekao da je uočljiv trend junačenja u Srbiji i da mu i neki ministri „sole pamet“ šta treba da radi po pitanju Pariza i zastave, kao i politička javnost bivšeg režima, koja drži pridike kako treba da „išamara sve od Makrona do svih ostalih u Evropi“.

Prvi put ne pominju dve strane, već se zna ko je kriv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će ići u Brisel na nove razgovore o KiM i da očekuje od EU da obezbedi sprovođenje CEFTA sporazuma, ali je u slučaju prištnskih carina primetio da se prvi put ne pominju dve strane, već se zna ko je krivac.

„Govori se o krivcu koji ne želi stabilizaciju prilika“, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana