Niče Navigator 2 Studio B

BeogradBeograd Pocetna 20. 09. 2018. 13:19:45

Kamen temeljac za novi poslovni centar Navigator 2 postavljen je na Novom Beogradu. Investitor ovog projekta, vrednog 45 miliona evra, je kompanija MPC. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ističe da je Beograd ove godine izdao rekordan broj građevinskih i lokacijskih dozvola i da će nastavili da pomaže investitorima koji žele da ulažu u Beograd.

navigare-gradiliste-bi

Foto Beoinfo

Poslovni centar Navigator 2 nalaziće se odmah pored Navigatora 1, koji je otvoren u septembru 2016. godine. Na jednoj od najboljih lokacija u gradu, u blizini Brankovog mosta i Mosta na Adi, kao i Gazele, nići će još 27 hiljada kvadrata poslovnog prostora, dok će zajedno sa Navigatorom 1 ceo kompleks imati 45 hiljada kvadrata. U MPC-u ističu da će kompleks biti izgrađen po najvišim standardima za zaštitu životne sredine.

U gradu kažu da se raduju svakom novom projektu, jer to znači posao za našu industriju i nova radna mesta.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, kaže da je u ovoj godini izdato građevinskih dozvola za oko 750.000 kvadrat, lokacijskih uslova za oko 2.000.000 kvadrata i da je to apsolutni rekord poslednjih decenije.

„Ja mislim da nikad više nije izdato dozvola. Izdali smo, u ovom trenutku, više od 50 građevinskih dozvola, nego prošle godine u ovo vreme, i između 150 i 200 lokacijskih uslova. To govori da se u Beogradu gradi i da je dalje interesantan za investitore, da je interesantran i na pravom putu za razvijanje grada“, precizira Vesić.

Vesić kaže da je posebno zadovoljan što je kompanija MPC, posle izgradnje Navigatora 1, nastavila da gradi drugu fazu i nada se da će jednog dana nići i Navigator 3 i 4.

„To znači da imaju interes da i dalje rade kod nas, a Beograd će nastaviti da podržava svakog investitora koji želi da ulaže u naš grad“, kaže Vesić.

„Mi smo da bismo obezbedili da se i dalje razvijaju investicije doneli odluku da se svaka investicija od preko 50 miliona evra, odnosno svaki investitor koji investira preko 50 miliona evra ima prava na posebnu radnu grupu koji mu pomaže da se reše svi problemi. Svi investitori koji investiraju preko 10 miliona evra imaju pravo  na posebnu proceduru i pomoć grada. Na taj način želimo da pomognemo investitiorima domaćim ili stranim, svejedno, ali posebno stranim, da reše sve probleme na koje naiđu u našem gradu prilikom dobijanja građevinske dozvole i pripremanja svoje investicije“, kaže zamenik gradonačelnika Beograda.

Otvaranje poslovnog kompleksa Navigator 2 očekuje se u proleće 2020. Inače, kompanija MPC Properties jedan je od najvećih investitora u jugoistočnoj Evropi. Kod nas je gradila Ušće centar, Ušće kule 1 i 2, Navigator centar a sada i Navigator centar 2.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana