Pedeseti jubilarni “Zlatni BEMUS“ od 10. do 20. oktobra

KulturaKultura Pocetna 11. 09. 2018. 14:22:57

Organizatori BEMUS-a najavljuju da će biti spojeni najvažniji programski segementi koji su tokom istorije te manifestacije činili njen sadržaj. Tako će publika imati priliku da uživa od klasične simfonijske i operske muzike do narodne, ali i savremen muzike različitih žanrova.

Beograd_kroz_vreme_04 - BEMUS

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održaće spektakularni koncert „Od Baha do Geršvina“ na otvaranju 50. BEMUS-a.

U sredu, 10. oktobra od 20.00, Najdžel Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom u Sava centru.

Posle višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Najdžel Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza.

Izvodio je muziku najšireg repertoara – od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere „Summertime“, „They Can’t Take That Away From Me“ i „Porgy and Bess“ obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu „Kennedy Meets Gershwin“, objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

Kenedi je izjavio: „Za mene se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka: kroz fuziju džeza i klasične muzike, prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima“.

50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra. Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Program BEMUS-a na linku: https://www.bemus.rs/sr/program.html

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 13°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 23°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana