Gradski Servis 09. 09. 2018. 14:51:14

Bele vode, Palisadska – Pre dve godine ulica je asfaltirana, sada se stalno zapušava ulična kanalizacija, usled loše nivelacije. Gledateljka moli da se niveliše i napravi još jedan slivnik, od broja 24. ( Milena)   Na osnovu zahteva Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima za odgovor na molbu g-đe […]

Bele vode, Palisadska – Pre dve godine ulica je asfaltirana, sada se stalno zapušava ulična kanalizacija, usled loše nivelacije. Gledateljka moli da se niveliše i napravi još jedan slivnik, od broja 24. ( Milena)

 

Na osnovu zahteva Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima za odgovor na molbu g-đe Milene iz Palisadske ulice za nivelaciju i ugradnju još jednog slivnika u nivou kućnog broja 24, obaveštavamo Vas da u većem delu Palisadske ulice nema izvedene ulične atmosferske kanalizacione mreže čije je održavanje u nadležnosti JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Zbog konfiguracije terena, sva površinska voda iz okolnih ulica se gravitaciono sliva ka raskrsnici sa Ulicom Bude Tomovića. Ispred broja 24 nalazi se jedan slivnik, koji je izveden od strane trećeg lica i priključen na postojeću kanalizaciju namenjenu isključivo za odvođenje upotrebljenih voda, što je strogo zabranjeno. S obzirom na navedeno, održavanje ispravnosti pomenutog slivnika nije u nadležnosti JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Na delu Palisadske ulice, od raskrsnice sa Ulicom Ištvana Lakija do raskrsnice sa Ulicom Dušana Kvedera postoji izgrađena gradska atmosferska kanalizacija sa pratećim objektima, slivnicima kišne kanalizacije. Ovi slivnici su deo sistema beogradske kanalizacije, uvršteni su u Godišnji plan redovnog održavanja i u ispravnom su stanju.

Ekipe nadležnog Pogona kanalizacione mreže vrše redovno održavanje slivnika kišne kanalizacije iz gradskog sistema atmosferske kanalizacije i intervenišu na otklanjanju uzroka zagušenja ulične fekalne kanalizacije po prijavama građana.

Uvidom u evidenciju Kol-centra JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija“ konstatovano je da od početka 2018-e godine do danas nije bilo prijava uličnih zagušenja, niti zagušenja slivnika u Palisadskoj ulici.

Za nivelaciju saobraćajnica na teritoriji grada Beograda nadležno je JKP “Beograd put“, kojem je prosleđena prijava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 18°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana