Ðurić: Janković pokazao političku nezrelost Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 17. 05. 2018. 17:51:23

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić smatra da je Saša Janković je još jednom demonstrirao neznanje i političku nezrelost pozivajući predsednika Srbije da javno istupi sa predlozima za rešenje kosovsko-metohijskog pitanja.

djuric

foto printskrin Tanjug/arhiski snimak

Janković je na konferenciji za novinare rekao da su, kada je u pitanju rešavanje pitanja KiM, svi u Srbiji dali svoje viđenje rešenja, a da to nije uradio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Reagujući tim povodom, Ðurić je u pisanoj izjavi naveo da, kada bi Janković znao išta o diplomatiji i pregovaranju, znao bi da se u pregovaračkim procesima nikada ne licitira direktno i javno sa predlozima, jer to niti je korisno, niti je ozbiljno, niti je pristojno.

To što Janković prepoznaje kao prenemaganje, prema rečima Ðurića – jeste odgovornost i diplomatska odmerenost.

On je istakao da će Srbija istupiti sa određenim predlozima u trenutku kada za nju to bude najpogodnije.

Vođenje države, kako je istakao, nije zabavni program i rijaliti-šou, a državne poslove u ovome trenutku obavljaju ozbiljni i odgovorni ljudi kojima, kako je naveo, nije blizak Jankovićev egzibicionistički stil bavljenja politikom.

„Siguran sam da čak i Janković, „kao rado viđen gost u pojedinim ambasadama“, zna po nešto o diplomatskoj praksi, ali da nastoji da bude duhovit. Uspeo je samo da ispadne smešan“, naveo je Ðurić.

On smatra da je Janković je zanemarujući kao zaštitnik građana svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji i ne doživljavajući ih kao građane svoje zemlje, “ propovedao da samoproglašeno Kosovo treba primiti u međunarodne organizacije.

Time je, prema rečima Ðurića, pokazao za kakav rasplet navija, i zato je poslednji koji ima pravo da od bilo koga nešto zahteva.

„Očigledno je jedini Jankovićev program nuđenje da prizna nezavisnost naše južne pokrajine u trenutku kada takav stav direktno ruši pregovaračku poziciju Srbije“, zaključio je Ðurić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 7°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 14°C
Min: 3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana