Pakistan i Srbija,70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Tanjug

SvetSvet Pocetna 16. 05. 2018. 13:55:05

U petak, 18. maja, obeležava se 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Pakistana i Srbije.

beograd-leto-tanjug

 

Ambasada Pakistana u Srbiji podseća da su dve zemlje uspostavile diplomatske odnose 1948. godine, kada je Pakistan i dalje bio u fazi nastajanja.

Tim povodom planirani su različiti prigodni programi, među kojima su kulturno gala veče, obuka Srpske kriketske federacije od strane Pakistanskog odbora za kriket, izložba istorijskih dokumenata vezano za 70 godina bilateralnih odnosa i izložba pakistanskih proizvoda i manga u Srbiji, uključujući postavljanje biste Kvid-e-Azam Muhammada Ali Džinaha, osnivača Pakistana, na javnom mestu u Beogradu.

Pakistan i Srbija takođe su, navodi se u saopštenju, inicirali ponovno potvrđivanje sporazuma i memoranduma o razumevanju potpisanih u ovih sedam decenija.

Danas bilateralne odnose obeležava povećanje bilateralne trgovine i razmene poseta na različitim nivoima.

Bilateralne odnose karakteriše i međusobna podrška u mnogim pitanjima od međunarodnog interesa, kao i saradnja na multilateralnim forumima.

Pakistan smatra da je Srbija važna zemlja na Zapadnom Balkanu i želi joj uspeh na svom putu ka pridruživanju Evropskoj uniji, koji je jedan od najvećih trgovinskih partnera Pakistana, kaže se u saopštenju ambasade Pakistana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 21°C
Min: 8°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana