Nova stranka: Lažne prijave stanovanja na Vračaru Beta

Lokalni 2016 20. 04. 2016. 16:00:59

Srpska napredna stranka pokušava da na nepošten način osvoji vlast u opštini u kojoj nikada nije dobila izbore, navela je Nova stranka ukazujući na brojne slučajeve lažnih prijava stanovanja u beogradskoj opštini Vračar.

novastranka01042016.jpg

Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić rekla je za agenciju Beta da je reč o prijavama koje su otkrivene onda kada su stigli pozivi za glasanje za neke ljude koji na tim adresama nikada nisu stanovali.

„Veliki broj vlasnika zgrada, stanova ili zakupaca nam se javio i obrazložio da nisu nikada dali odobrenje, niti neophodnu dokumentaciju da bi se neko njima nepoznato lice tu uselilo“, ukazala je Rakić Vodinelić.

Najavila je da će Nova stranka obavestiti nadležne institucije – policiju, zaštitnika građana, Republičku i opštinsku izbornu komisiju na Vračaru.

Rekla je da su centru za praćenje izbora koji je osnovala ta stranka, stigle mnogobrojne prijave – najviše s Vračara, ali na istu pojavu žalili su se i građani nekih drugih opština, i u Beogradu, van njega.

„Pojava je najizraženija ne Vračaru, pa je broj birača u toj beogradskoj opštini porastao van uobičajene brojke onih koji su stekli punoletstvo. Razlog je fiktivno preseljenje iz jedne opštine u drugu, kako bi se povećao broj sigurnih glasova. Mi verujemo da se to ima pripisati aktivnostima Srpske napredne stranke“, navela je Rakić Vodinelić.

Precizirala je da je broj novoupisanih birača na biračkom spisku na Vračaru veći za pet hiljada u odnosu na 2012. godinu.

„Većinu na Vračaru je do sada uvek dobijala Demokratska stranaka ili koalicija koja je sa njom išla na izbore. Ako SNS zaista smatra Vračar draguljem u svojoj kruni, onda treba da ga stekne na pošten način“, zaključila je predsednica Saveta Nove stranke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 7°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana