Jovanov: Javljaju se „diletanti direktno odgovorni za današnje stanje“ domaći mediji

PolitikaPolitika Pocetna 22. 03. 2018. 18:00:22

Svaki pokušaj predsednika Vučića da zemlju „izvuče iz očajne i nasleđene situacije po pitanju KiM“, dovede do toga da se jave „diletanti direktno odgovorni za današnje stanje“, kaze potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov.

Jovanov-pink-printscreen

Boris Tadić, navodi Jovanov, „histerično“ optužuje Vučića za posledice grešaka koje je on sam pravio, dok Vuk Jeremić „patološkim lažima“ pokušava da sakrije da je, zajedno sa Tadićem, kreator svih poraza srpske politike u vezi sa KiM.

„Njihova politika se kretala od tupavog postavljanja pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, do šibicarenja u Savetu bezbednosti UN i igranja sa poverenjem Rusije i Kine“, kaze Jovanov.

On dodaje da građani Srbije, a posebno oni sa KiM, u predsedniku Vučiću vide nekog „ko ima hrabrosti i ideju kako da popravi položaj Srbije i da, kako istice, baš zato na svakim izborima brutalno kažnjavaju one koji ga u toj borbi sapliću.

Tadić:Loša politika po pitanju Kosova i Metohije

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da sadašnja vlast odgovornost za lošu politiku prema KiM prebacuje na prethodnu, čime, navodi, falsifikuje istoriju i ugrožava “preostali potencijal za očuvanje interesa“ u južnoj srpskoj pokrajini.

Tadić je, reagujući na govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujorku, rekao da on „otvoreno laže građane da je Srbija dovedena u ambis nakon presude Međunarodnog suda pravde, pred kojim pitanje nisu formulisali političari, već najveći srpski eksperti“.

Takođe, Tadić tvrdi da je neistina da je prebacivanje težišta pregovora iz UN u EU greška, dodajući da pri tom dijalog nikad nije zaustavljen.

„Ne možete braniti KiM samo u Savetu bezbednosti, gde je nepovoljan odnos snaga za Srbiju. Interese smo morali da branimo i na ekonomskom polju, a 75 odsto naše trgovine vezano je za EU. U uslovima svetske ekonomske krize Srbiju bi slomilo da je ta trgovina smanjena i tek tada ne bismo mogli da se borimo za naše interese na KiM“, kazao je Tadić, piše u saopštenju SDS-a.

Prema njegovom mišljenju, prebacivanje pregovora tehničkog karaktera nije bila izdaja, jer bi u suprotnom, kako je naveo, Srbija doživela ekonomski slom i bila zaustavljena na putu evrointegracija.

One Response to “Jovanov: Javljaju se „diletanti direktno odgovorni za današnje stanje“”

  1. ostoja kaže:

    Nazalost, ti si jedan od najvecih diletanata…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 23°C
Min: 10°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana