Gradski Servis 08. 03. 2018. 10:05:56

Gledateljka kaže da je još 1968. godine od Karađorđeve do Čalija ulica nosila naziv Novoprojektovana bb, pa pita kako se sada zove.   Nije lako odgovoriti na pitanje gledateljki Slobodanki, jer u Beogradu nikada nije postojala ulica sa ovakvim imenom, a pogotovo ne ulica koja povezuje Karađorđevu ulicu i Ćalije, jer se to nalazi na […]

Gledateljka kaže da je još 1968. godine od Karađorđeve do Čalija ulica nosila naziv Novoprojektovana bb, pa pita kako se sada zove.

 

Nije lako odgovoriti na pitanje gledateljki Slobodanki, jer u Beogradu nikada nije postojala ulica sa ovakvim imenom, a pogotovo ne ulica koja povezuje Karađorđevu ulicu i Ćalije, jer se to nalazi na suprotnim krajevima grada. Međutim, otkrili smo da se ulica ovakvog imena nalazi u Nišu i to ne jedna već jedanaest, jer su gradske vlasti svakoj novoj ulici davali ime Novoprojektovana. U Nišu su i inače imali problema sa davanjem naziva ulicama, tako da postoji mnoštvo ulica koje imaju isto ime. Koja od ovih jedanaest zanima našu gledateljku nismo mogli da utvrdimo, a ulica koja spaja Karađorđevu ulicu i Čalije mogla bi da bude Matejevački put.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slab sneg

Trenutna temperatura -1°C

Slab sneg

Petak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -1°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana