10 autobusa sa Srbima zaustavljeno na prelazu

PolitikaPolitika Pocetna 19. 04. 2019. 17:36:16

Od 155 autobusa sa Srbima sa KiM,koji su krenuli na miting u Beograd 10 su albanske vlasti zaustavile na administrativnom prelazu, dok su ostali stigli na skup, rekao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

autobus-miting-tanjug

foto Tanjug

„Kroz razne vidove administrativne sabotaže, albanske vlasti su zastavile deset autobusa“, rekao je Ðurić i dodao da su 144 autobusa prešla administrativnu liniju i stigla u Beograd.

Kako kaže, albanski političari koji su odlučili da sabotiraju dolazak Srba sa KiM u Beograd, kao da su slušali neke političare iz Srbije, koji su ovih dana pozivali na blokade, barikade i sprečavanje dolaska na skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Ðurić je naglasio da je u Beograd stiglo oko 7.500 Srba iz južne srpske pokrajine, kako bi pružili podršku Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. „Poslednjih decenija nije bilo ovakvog skupa Srba sa KiM. Dodaje da su Srbi sa KiM došli zato što vole Srbiju, što su rešeni da se bore za nju i žele da sačuvaju politički kurs koji znači jačajne i napredak zemlje u ekonomskom, političkom i vojnom smislu.“Znaju da je Vučić najčvršći politički garant odlučnosti Srbije, da zaštiti bezbednost Srba na KiM“, rekao je Ðurić.

Kosovska policija na administrativnom punktu kod Končulja nije dozvolila prolazak nekoliko stotina Srba u deset autobusa, koji su krenuli u Beograd na miting „Budućnost Srbije“.

Direktor gimanazije u Gnjilanu Zoran Stojanović potvrdio je RTS-u da su među vraćenim autobusima i zaposleni te škole, dodajući da policija autobusima nije dozvolila prolazak zbog navodno nekompletne dokumentacije. „Zaposleni gimanzije su se nakon nekoliko sati čekanja vratili svojim kućama, a isto su učinili i zaposleni u drugim institucijama“, rekao je Stojanović.

Sedam vraćenih autobusa prevozilo je ljude iz opštine Gnjilane, a u tri su bili žitelji opštine Vitina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana